A macskaalom sok gondot tud okozni a WC-ben


A macskaalom a cicás lét természetes velejárója. Ahogy az is magától értetődik, hogy a macska toalett tartalma időközönként cserére, frissítésre, tisztításra szorul. Na, de mit tegyünk az elhasznált, nem kicsit szagos alommal? Azért bőven akadnak erre a kérdésre kockázatmentes válaszok. S ezek között a lefolyóba öntés garantáltan nem szerepel!

Mit művel a macskaalom a vezetékekkel?

Jó ötletnek tűnik gyorsan-hamar megszabadulni a hulladékká vált szárazanyagtól. Kézen fekvő továbbá a WC használata, hiszen egyetlen mozdulattal pontot tehetünk a kidobás végére.

Nos, persze, választható ez a variáció is, macskaalom esetén, csak akkor már jó előre értesítsük a duguláselhárító szakembert, mert garantáltan szükségünk lesz a segítségére. A duguláselhárítás Budapest területén nem egyszer arról szól, hogy az elhasznált, majd lefolyóba öntött almot el kell távolítani. Mert hogy az szó szerint belekövsedik a vezetékekbe.

A kisállat almoknak ugyanis van egy bentonit nevű összetevője. Ez a vulkanikus eredetű kőzet döbbenetes mennyiségű vizet képes magába szívni, tehát akár alapméretének a dupláját is elérheti teleszívott állapotában. Ráadásul, ha mindez nem lenne elég, akkor a vízzel telítődés során még a szerkezete is megváltozik.

A macskatulajdonosok pontosan tudják micsoda áldás ez a “szerkezeti változás”. Hiszen a csomósodásnak hála sokkalta könnyebben kezelhető a cica WC. A kis golyóvá összetömörült golyókat (amik nedvesség hatására alakulnak át ilyenformává) egyszerű eltávolítani, miközben az alom többi része érintetlen marad.

Na és ezen a ponton kezdődik a csatorna-katasztrófa. Mert bár első látásra csodálatosan eltűnik a WC lefolyóban az anyag, ám ez csak a látszat. Az alom valójában módszeresen elkezdi magába szívni a csatornavizet, és beledagad a vezetékekbe.

A bentonit kőzet, úgyhogy idővel garantáltan nem párolog el, és nem oldódik fel. Egy megbonthatatlan réteget alkot, ami akár az idők végezetéig is képes megőrizni nem mindennapi állapotát.

Ez a probléma csak roppantul erős eszközökkel és komoly munkával orvosolható. Nem kis kihívás, szóval érdemes elkerülni!

Ha pedig a baj megtörtént, akkor mindenféle pumpálási, vegyszerezési kísérletezés helyett (amik javítani nem, csak rontani képesek az amúgy sem rózsás helyzeten) hívjunk azonnal szakértő segítséget! A duguláselhárítás Budapest területén 0-24 órában megoldható, tehát pánikra semmi ok!


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük