A cicák helyes táplálásaAki cicát tart, jó esetben szeretné neki mindenből a lehető legjobbat adni, ebbe pedig a táplálás is beletartozik. Régen túlhaladtunk már azon a szinten, hogy a házikedvenceknek jó lesz a maradék. Ma már ők is nekik való ételt kapnak. Ha azt szeretnéd, hogy a cicád sokáig éljen és egészséges maradjon, fontos, hogy a neki szánt táplálék jó minőségű legyen.

Mit értünk jó minőségű táp alatt?

Nem feltétlenül azt, amit a reklámokban látsz minden egyes nap. Sőt. Tisztelet a kivételnek, de ezek általában elég messze vannak a prémium minőségtől, nagyon kevés a valódi tápértékük, ugyanakkor tele vannak adalékanyaggal.

Nem árt szem előtt tartani azt a tényt, hogy a macska húsevő állat. Ez az esetében azt jelenti, hogy magától tényleg nem igazán eszik mást, csak húst, így helyből kiesnek azok a tápok, amiknek a nagy része valamilyen gabona. Persze ettől még nem biztos, hogy a nagyon húsos ételek önmagukban teljesen ideálisak a cicák számára, hiszen a hús nem tud minden létező tápanyagot biztosítani. Éppen ezért lehet szükség egy jó minőségű táp mellett egészséges táplálékkiegészítők adására is, amik feltöltik egy kicsit a cicák vitaminraktárát.

Miért jók a táplálékkiegészítők és milyet adjunk?

A táplálékkiegészítők lehetnek folyékonyak, tabletta vagy paszta állagúak. Általában a cicák maguktól is szívesen megeszik őket, mintegy jutalomfalatként, köszönhetően a megfelelő ízesítésnek, ami lehet sajt, vagy bármi, amit előszeretettel fogyasztanak a macskák

Amikor kiválasztod a készítményt, fontos, hogy olyat válassz, amit a macskád jó eséllyel meg fog enni – senkinek sem jó, ha harcolni kell vele ezért. Érdemes olyan mellett letenni a voksodat, ami minél több vitamint tartalmaz.

Ha a cicádnak rendszeresen biztosítod a megfelelő mennyiségű vitamin bevitelét, szebb lesz a szőre, energikusabb lesz, könnyebben ellenáll majd az esetleges fertőzéseknek, egészségesebb lesz, nem mellesleg tovább fog élni. Mit is kívánhatnál ennél többet?

A megfelelő minőségű táppal, és egy jó táplálékkiegészítővel minden esélyt megadhatsz a cicádnak egy hosszú, egészséges, boldog életre.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük