Így szabadulhatsz meg a macskaszőrtől a lakás minden pontján!


A macskaszőr eltávolítása nem tartozik a gazdik kedvenc elfoglaltságai közé, ám kedvencünkkel bizony együtt jár. Mielőtt belemerülnénk a takarítási tippek és tanácsok sűrűjébe, érdemes szót ejteni a macskák helyes táplálásáról is!

Bizony, bizony ez az elsődleges kulcspont a macskatartásban, amire kevesen gondolnak. A megfelelő száraz/nedves táp kiválasztása, nagyban befolyásolja cicánk egészséges szőrzetének minőségét. A cica szőre az egyik legbeszédesebb jelzőrendszer, hogyan is érzi magát kedvencünk, milyen egészségi és mentális állapotban van.

Lássunk akkor néhány takarítós tippet a lakás összes pontjára!

Igazi macskamániásként a saját macskádat is imádod, de azt már kevésbé, hogy miatta minden csupa szőr a lakásban? A macskaszőr eltávolítása macerás, ám rendszeresen takarítani kell utána, mert minél tovább várunk vele, annál rosszabb lesz a helyzet.

Íme néhány praktikai tanács, hogy tudsz a legkönnyebben és a leggyorsabban búcsút inteni a macskaszőrnek – néhány nap erejéig legalábbis.

ÍGY CSINÁLD: MACSKASZŐR ELTÜNTETÉSE A LAKÁSBAN!

1. tipp:
Rendszeresen fésüld át macskád bundáját. Ha egy speciális kefével, vagy kesztyűvel rendszeres ápolod kedvenced bundáját, akkor kevesebb szőrt tud elhullajtani majd a lakás többi pontján. Emellett pedig azt a takarót, és párnát is minél sűrűbben mosd ki, amin feküdni szokott, legyen ez a saját takarója, esetleg a kanapéra direkt a macska miatt dobott pléd.

2. tipp:
Legyen a bejárati ajtó közelében egy ruhatisztító henger, hogy ha elmész otthonról, akkor még utoljára gyorsan áttisztíthasd ruhádat, táskádat, kabátodat. Illetve ha bárhol látsz ott macskaszőrt, össze tudod azzal szedni.

Szőr eltávolító henger

3. tipp
A gumikesztyű a macskaszőrre mágneses hatással bírd. Picit vizezd be, és törölj át vele bármilyen felületet, majd szimplán öblítsd le az összegyűjtött szőrt, és ismételd meg az alábbi folyamatot addig, amíg el nem fogy a szőr.

4. tipp:
Egy rongy és némi bútorfényező csodákra képes fa felületen. Pillanatok alatt és nagyon könnyen össze tudod velük szedni a macskaszőr asztalról, polcokról, szekrény tetejéről.

5. tipp:
Változtass a porszívózási szokásodon és a porszívód márkáján. A legpraktikusabb megoldás egy robotporszívó beszerzése (nem a legdrágább csúcskategóriára gondolok) Ezt a kis robotot, ha minden nap elengeded a lakásban, nagyon nagy szolgálatot fog tenni neked. Ahol állat van a lakásban, ott bizony minden nap porszívózni kell! Kalkuláld bele a mindennapjaidba, mikor eldöntöd, hogy cicát szeretnél tartani. A porszívó típusát illetően olyat válassz, ami hengerkefés, vagy „Animal care” (állatszőr) ajánlással bír, nézz körbe, érdeklődj ismerősöknél, kinek mi vált be.

A robotporszívó irtó hasznos tud lenni

6. tipp:
A habkő nem csak a lábaid ápolására tökéletes, hanem a macskaszőr eltávolítására is. Szőnyegen, illetve kisebb kárpitozott felületen fantasztikusan jól összegyűjti a macskaszőrt.

+1 jótanács:
A macska és a te érdekedben is érdemes a lakásban lemondani kényesebb bútorokról és kiegészítőkről. Mindenre úgy gondolj, mielőtt megveszed, hogy mennyire könnyű lehet letakarítani róla a macskaszőrt.

Az évenkénti (állattartók esetében minimum évi 2x) ajánlott teljeskörű nagytakarítás is sokat lendít, – legalábbis egy darabig – a lakásod, házad legeldugottabb pontjain is megbújó porcicák és a macskaszőr felszámolásában.

Amennyiben nincs profi, alapos takarítási segítséged háztartásod tisztántartásában és kevés időd jut porszívózni (minimum másnaponta, de inkább naponta!) portalanítani, a legjobb befektetés segítséget kérni a takarításhoz.

A legjobb érzés úgy hazaérkezned, abban a tudatban, hogy tisztaság, jó illat vár és mindez egyetlen percedet sem rabolta el az életedből. Foglalkozhatsz a hivatásoddal, élhetsz a hobbidnak, kellemes pillanatokat tölthetsz el családod, barátaid körében.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük