A világ leghalálosabb macskája

Ismerd meg a Feketelábú macskát (Felis nigripes), ami a világ egyik leghalálosabb ragadozója.

Az egyik legkisebb termetű macskaféle, ami Afrika déli, dél-nyugati részén őshonos, legfőbb élőhelye pedig a Kalahári. Az aprócska, mindössze 1-2 kilogrammos állat akár 200x kisebb lehet, mint egy oroszlán és mégis – a bolygó egyik leghatékonyabb vadászai közé tartozik a macskaféléken belül.

Nem falkában élnek, magányos állatok, akik nappal különböző üregekben rejtőznek, éjszaka pedig elindulnak portyázni.

Tökéletes éjszakai látással és tűéles hallással vannak megáldva, így azonnal észreveszik a legapróbb rezdülést is a vadonban. Az étlapjuk vegyes, rovarokra is ráfanyalodnak, ha nincs más, ám a kedvencük a különböző rágcsálók és madarak. Ezeket szinte tökéletes precizitással cserkészik be, az egész testük egy pontosan összerakott gyilkológép.

Egészen elképesztő, 60%-os arányban kapja el a kiszemelt áldozatot! Ezzel köröket ver a csapatba verődő oroszlánokra is, akik “csupán” 30%-os arányban sikeresek.

Ez teszi őt a világ leghalálosabb macskájává!

Ja … és azt már említettük, hogy eszméletlenül cukik is? Na ez az igazán ütős párosítás 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük