10 jel, ami azt mutatja, hogy a macskád szeret


Egy cicától nehezen várhatsz el farokcsóválást és hogy amikor hazaérsz örömmel rohanjon hozzád, így talán néha felmerülhet benned, hogy nem szeret a macskám, sőt, igazából csak egy két lábon járó konzervnyitóként tekint rám, ám ez tévedés. A cicák ugyanúgy ki tudják mutatni a szeretetüket és ragaszkodásukat, ám kicsit mások a jelek.

Egyes kutatások szerint a kutyákat 25 ezer évvel ezelőtt háziasítottuk, ezzel szemben a macskaféléket “csak” 10 ezer évvel ezelőtt, többek között emiatt sem alakult még ki olyan szoros kapcsolat, mint ugatósabb barátainkkal.

Ebben a cikkben viszont most mutatunk néhány apróságot, amik a macska szeretet jeleként is értelmezhetőek!

1, Ajándékot hoz neked

Bizonyára minden gazdi repes a boldogságtól, ha döglött madarak, egerek lepik el a bejárati ajtót. Ez talán számodra visszataszító, ám bizonyos elméletek szerint ez a fajta ajándékozás annak tudható be, hogy biztonságban érzi magát veled a macska, esetleg gondoskodni akar rólad.

2, Mosdatás

Saját magukat és egymást is rendszeresen tisztogatják, ez a szociális kapcsolatok egyik része. Ha elkezd téged is egy alapos mosdatásban részesíteni, akkor az annak a jele, hogy a családtagjának tekint, befogadott teljes mértékben.

3, A hasát mutatja

Ez az egyik legvédtelenebb helye, a hátára feküdve pedig a legkiszolgáltatottabb – ha a pocakját mutogatja feléd, akkor ebből tudhatod, hogy teljesen magabiztos és bízik benned. Ne élj vissza vele – a kutyákkal ellentétben nem azért tartják oda a hasukat, hogy egy komoly simogatást, dögönyözést csikarjanak ki. Ha a te cicád személy szerint szereti is a cirógatást, ezt óvatosan kezd el, lehet, hogy nem igényli, hogy hozzá is érj, csupán jelzi, hogy minden oké kettőtök között.

4, Dagasztás

A kiscicák mikor még szopnak, akkor a kis tappancsukkal így ingerlik az anya macskát tejelválasztásra, ám ez a szokás néhány macskánál felnőttkorára is megmarad. Ha rendszeresen így dagaszt rajtad is, akkor ez is egy jel lehet, hogy szeret.

5, A lábadhoz dörgölőzik

Hacsak nem különösen kellemes anyagból készült nadrágban vagy állandóan, akkor a lábhoz dörgölőzés is a szeretet kifejezésének egyik módja. Ha ezt tapasztalod, akkor tudd, hogy a macskád ezzel fejezi ki, hogy összetartozónak tart titeket.

6, Farok rezegtetés

Az egyik legfontosabb kommunikációs eszközük a farkuk, ennek tartásából sok mindent ki tudsz deríteni. Ha egyenesen tartva rezegteti azt, akkor jó kedvében van, örül, hogy lát téged.

7, Hozzád dörgöli a buksiját

A Purina is említi, hogy amikor hozzád érinti a fejét, akkor az is egy jel, hogy barátnak tart téged. Ezzel tulajdonképpen megjelöl téged

8, Rád pislog

A lassú, szinte kacsintás szerű pislogás is egy újabb jel, ami azt mutatja, hogy bízik benned, tudja, hogy nem fogod bántani. Ezzel akár te is tesztelheted, hogy hányadán álltok, megteheted az első lépést te is azzal, hogy rápislogsz.

9, Állandóan a nyomodban van

Hacsak nem vagy mindig halszagú, akkor más magyarázat nincs arra, hogy mindig a nyomodban jár, mint az, hogy jól érzi magát a társaságodban. Ha még WC-re se tudsz menni nyugodtan anélkül, hogy ne akarna utána menni, akkor azt illik megköszönni egy cirógatással.

10, Dorombol

A kerek, tizedik pontunk az a dorombolás. Talán ez a legismertebb mind közül. Habár a cicák több esetben is szoktak dorombolni, például ha félnek, vagy fáj valamijük, azonban ha látszólag minden rendben és mégis dorombol, az annak a jele, hogy abszolút elégedett és jól érzi magát.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük